Maatregelen tijdens de crisis bij Tapclean. Bestellingen gaan gewoon door deze worden elke dag verzonden. Let op aangepaste openings tijden in onze winkel in de Rijp. Wij zijn geopend van 9.30 uur tot 14.00 uur. Bezoek in de winkel is gewoon mogelijk echter laten wij wel 1 klant per keer binnen in onze winkel Bestellingen gedaan via internet kunnen ook afgehaald worden. Weet u wat u nodig heeft en wilt dit afhalen graag via de webshop bestellen. Wij kunnen nog steeds uit voorraad leveren


John Guest C-8341621-S-X Afdichtings ring voor steek koppelingen 5/8"

Rubberring 5/8 voor steek koppelingen john quest.

Technische specificaties
Werkdruk en temperatuurbereik

Super Speedfit fittingen zijn geschikt voor de volgende drukken en temperaturen. 

Temp.

Druk

5/32 ″ - 5/16 ″
4 mm - 8 mm

3/8 ″ - 1/2 ″
10 mm - 22 mm

Lucht  
-20 ° C 16 Bar10 Bar
Drinkbare vloeistoffen en lucht  
+ 1 ° C 16 Bar 10 Bar
 + 20 ° C 16 Bar 10 Bar
 + 65 ° C 10 Bar  7 Bar


Ook geschikt voor vacuüm

Afhankelijk van de gebruikte buis, kunnen onder bepaalde omstandigheden fittingen worden gebruikt bij hogere drukken en temperaturen. Raadpleeg onze afdeling Klantenservice voor begeleiding. Opmerking 1 Bar = 14,5 PSIG.

Soorten buizen

Plastic buis - Polyethyleen, nylon en polyurethaan volgens de onderstaande toleranties. Voor zachte buizen of dunwandige buizen raden we het gebruik van buisinzetstukken aan.

Gevlochten buis - Het gebruik van buis naar slangpilaren op pagina's 11, 16, 18, 21 en 26 is essentieel bij het gebruik van de buis. Het gebruik van klemmen om gevlochten buis op weerhaken te houden, wordt aanbevolen.

Metalen buis (zacht) - Messing, koper of zacht staal volgens onderstaande toleranties.

Metalen buis (hard) - We raden Super Speedfit-fittingen niet aan voor hardmetalen of verchroomde buizen.

Voor roestvrijstalen en andere gepolijste metalen buizen raden we het gebruik van Superseal-fittingen aan. Deze staan op pagina 9 van deze brochure.
Het is essentieel dat de buitendiameters vrij zijn van snijtekens en dat de buis wordt ontbraamd voordat de fitting wordt geplaatst.

Tube toleranties

Super Speedfit fittingen worden aangeboden voor buizen met buitendiameters met de volgende toleranties.

Grootte  (inch)

 5/32 - 3/16

 1/4 - 1/2

Tolerantie  (inches)

+0,001 / -0,003

+0,001 / -0,004

Grootte  (mm)

 4 mm - 5 mm 6 mm - 2 mm

Tolerantie  (mm)

+0,05 / -0,07

+0,05 / -0,10

HOE SUPER SPEEDFIT WERKT 

Om een verbinding te maken, wordt de buis eenvoudig met de hand ingedrukt; het unieke gepatenteerde John Guest spantangvergrendelingssysteem houdt de buis vervolgens stevig op zijn plaats zonder deze te vervormen of de stroom te beperken. 

Materialen van constructie 

Super Speedfit-fittingen bestaan uit drie componenten: 

Lichamen  worden geproduceerd in een acetaal copolymeer of polypropyleen. 
'O'-ringen  zijn nitrilrubber of EPDM. 
Spantangen  worden geproduceerd in acetaal copolymeer of polypropyleen met roestvrijstalen tanden. 

Grip voor afdichting

HOE EEN VERBINDING TE MAKEN Snijd het buisvierkant SnijderSnijd het buisvierkant en verwijder bramen en scherpe randen. Zorg ervoor dat de buitendiameter vrij is van snijtekens. Voor zachte of dunwandige buizen raden wij het gebruik van een buisinzetstuk aan. Duw tot aan de buisstop DuwenDuw de buis in de fitting, tot aan de buisstop. Trekken om vast te stellen 


TrekkenTrek aan de buis om te controleren of deze goed vastzit. Test het systeem voor gebruik. ONTKOPPELEN Druk de spantang in en verwijder de buis LoskoppelenOm te ontkoppelen, zorg ervoor dat het systeem drukloos is, duw de spantang vierkant tegen de fitting. Met de spantang in deze positie kan de buis worden verwijderd. TYPISCHE BARINSTALLATIE  Super Speedfit insteekkoppelingen zijn ontworpen voor een breed scala aan industriële toepassingen. Ze bieden een snelle en veilige manier om buizen te verbinden en bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele fittingen. Complexe buissystemen kunnen sneller worden gemonteerd dan met traditionele methoden en omdat Super Speedfit-fittingen eenvoudig los te koppelen zijn, worden foutopsporing en onderhoud een veel eenvoudigere operatie.                                                    

JG929
0.79
(0.96 incl btw)
Beschikbaarheid: 667 items
+
  • Ook in ons assortiment