Barhygiëne

Barhygiëne maximaliseren met 3 tips om een hygiënische baromgeving te creëren
Een schone en hygiënische baromgeving is essentieel voor het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van het personeel en de gasten. Door het implementeren van effectieve barhygiëne praktijken en het gebruik van geschikte barhygiëne producten, kan een optimale omgeving gecreëerd worden. Hier zijn 3 tips om een hygiënische baromgeving te creëren.

Tip 1: Regelmatige reiniging en desinfectie
Regelmatige reiniging en desinfectie zijn de basisprincipes van barhygiëne. Zorg ervoor dat alle oppervlakken regelmatig worden gereinigd met geschikte reinigingsmiddelen. Vergeet niet om ook de vaak over het hoofd geziene gebieden schoon te houden. Maak gebruik van barhygiëne producten zoals desinfectiedoekjes of -sprays die speciaal zijn ontworpen voor de horeca. Deze producten minimaliseren het risico op besmetting.

Tip 2: Handen wassen
Handhygiëne is een belangrijk aspect van barhygiëne. Zorg ervoor dat al het personeel zich bewust is van het belang van regelmatig en grondig handen wassen. Moedig het gebruik van handdesinfectiemiddelen aan en plaats dispensers met handdesinfectiemiddelen op strategische locaties in de bar. Voor kwalitatief goede onderdelen kunt u bij TapClean terecht. Wij bieden een uitgebreid aanbod aan producten om uw barhygiëne te maximaliseren.

Tip 3: Bewustzijn van voedselveiligheid
Houd rauwe en bereide voedingsmiddelen gescheiden om kruisbesmetting te voorkomen. Controleer regelmatig de houdbaarheidsdata, zorg voor een goede opslag om bederf te minimaliseren en gebruik barhygiëne producten die gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren zijn. Train het personeel over de juiste voedselveiligheidsprocedures en zorg ervoor dat ze op de hoogte zijn van de voorzorgsmaatregelen.