Bierkoeling

Tap een lekker koud biertje door middel van bierkoeling

Bier hoort u koud of soms zelfs ijskoud te tappen. Bij het professioneel biertappen, moet u zorgen voor een goede bierkoeling. Een betrouwbare bierkoeling zorgt ervoor dat u altijd koud bier uit de tap krijgt. U kunt dan gewoon bier blijven tappen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of het bier nog wel koud is. Welke soort bierkoeling u het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van hoe en waar u bier tapt. Heeft u een biertap in uw restaurant, bar of ander soort horeca staan? Of misschien tapt u bier op een festival en moet u een gemakkelijk mee te nemen bierkoeling hebben? Maak dus afhankelijk van hoe en waar u een biertap gebruikt, de juiste keuze uit bierkoelingen.

Welke soort bierkoelingen zijn er?

Om uw bier te koelen, heeft u keuze uit grofweg twee soorten bierkoelingen. Er zijn bierkoelers met waterbad en zogenaamde droogkoelers. De term waterbadkoeler geeft al aan hoe deze koeling werkt. Bier wordt gekoeld door middel van water. Het bier koelt, doordat spiralen door het waterbad lopen. Het waterbad kan dusdanig gekoeld worden, dat het water ijs wordt. Een nadeel van dit systeem, is dat waterbadkoelers zwaar zijn en er water bijgevuld en afgevoerd moet worden. Droogkoelers daarentegen, zijn veel lichter in gewicht. Er zijn droogkoelers die het door middel van koolzuur of door een luchtcompressor koelen. Ook deze soorten bierkoelingen hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Neem contact op met Tapclean als u voorgelicht wilt worden over de verschillende soorten bierkoelingen.

Bierkoelingen kopen bij Tapclean

Wilt u bierkoelingen kopen, dan gaat u natuurlijk naar Tapclean. Wij mogen ons met recht specialist noemen in biertaps en alle onderdelen die hier mee te maken hebben. Zo vindt u ook bij ons verschillende soorten bierkoelingen, voor altijd koud bier. Of u nu waterbadkoelers of droogkoelers zoekt, wij hebben het. U kunt de bierkoelingen gemakkelijk bestellen in onze webshop. Wilt u toch enkele bierkoelingen in het echt zien? Kom dan langs in onze winkel in De Rijp. Als experts kunnen wij u de beste adviezen geven, welke bierkoeling het beste voor u is.