Vatenkoeler

Een vatenkoeler is onmisbaar voor een biertapinstallatie

Of u nu thuis een biertap heeft of een professionele biertapinstallatie in uw horecazaak, een vatenkoeler is onmisbaar. Zonder een vatenkoeler kunt u nog wel bier tappen, maar het bier zal niet koud zijn. Niemand lust warm bier, dus om uw naam hoog te houden, moet u een vatenkoeler aanschaffen. Er zijn verschillende manieren om uw vaten met bier te koelen. Welk type koeling voor u het beste is, hangt vooral af van welk soort biertapinstallatie u heeft. Heeft u thuis een biertap staan, dan hoeft er geen professionele vatenkoeler te zijn. Ook niet als u mobiel wilt zijn met uw biertap, bijvoorbeeld als u regelmatig tapt op een (tuin)feestje. Welk type vatenkoeler u kiest is erg belangrijk, want de koeling vormt de basis van uw biertapinstallatie.

Uit welke vatenkoelers kunt u kiezen?

Een vatenkoeler kan een soort van koelkast zijn waar u een biervat inzet, maar er zijn ook meer professionele manieren van koeling. Deze vormen zijn interessant voor u als horecaondernemer. Grofweg heeft u keuze uit een waterbadkoeler of uit een droogkoeler. Een waterbadkoeler is zeer professioneel en is verstandig om kiezen als u een vaste biertapinstallatie heeft en de zekerheid wilt van altijd koud bier. De naam zegt het al, uw biervat wordt gekoeld in een vat met koud water en ijs. Met een droogkoeler bent u meer flexibel. Droogkoeling kan door middel van CO2 of koolzuur. U kunt het biervat dan aansluiten om een CO2 of koolzuurfles.

Uw vatenkoeler kopen bij Tapclean

Bent u op zoek naar een manier om uw biervaten te koelen? Dan kunt u een vatenkoeler kopen die het beste bij uw situatie past, in de webshop van Tapclean. Als biertapinstallatie experts, kunt u bij ons terecht voor alle soorten vatenkoelers. Voor droogkoelers, waterbadkoelers of andere manieren van koeling, wij hebben het in ons assortiment en bestellen gaat eenvoudig online in onze webshop. Uiteraard mag u ook altijd contact met ons opnemen als u advies nodig heeft bij uw keuze.